رسوب زدایی و هواگیری رادیاتور

گام نخست در رسوب زدایی
گام دوم جدا سازی رادیاتور
ابتدا شیر رادیاتور ترموستاتیک (TRV) را با چرخاندن آن به حالت ‘۰’ یا خاموش درآورید.
درپوش پلاستیکی ولو رادیاتور را بردارید و سپس با استفاده از آچار، شیر را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید. هنگام بستن ولو رادیاتور، تعداد دورهایی که ولو را میچرخانید بشمارید و آن عدد را جایی یادداشت کنید. این به شما کمک میکند تا بعداً راحتتر رادیاتورهای خود را دوباره وصل کنید.

گام سوم تخلیه آب
شیر ورودی در آب مصرفی که وارد پکیج می شود را ببندید و بخش شیرپرکن که در زیر پکیج است را باز نمایید. سپس پایین ترین شیر آب گرم ساختمان را باز نمایید و منتظر پایین آمدن عقربه فشار بار بر روی صفر باشید.در زیر پکیج ۴ عدد شلنگ وجود دارد که اولی از سمت راست شلنگ برگشت از شوفاژ است. شلنگ بعدی ورودی آب سرد و بعد از آن خروجی آب گرم می باشد. اخرین شلنگ هم خروجی رفت شوفاژ نامیده می شود
گام چهارم شسته شو
بعد از مرحله تخلیه آب می توانید شلنگ ها را از زیر پکیج باز کنید و با کمک مغزی که قبلاٌ تهیه نمودید ابتدا ورودی آب سرد را به بخش برگشت شوفاژ متصل نمایید و سپس شلنگ رفت را در ظرف بزرگتری بگذارید و شیر ورودی آب سرد را باز نمایید و تا وقتی که آب خروجی از شلنگ کامل تمیز و شفاف نشده، نباید شیر بسته شود. مجدد این کار را برعکس انجام دهید و این دفعه ورودی آب سرد را به بخش رفت شوفاژ خود وصل نمایید و شلنگ برگشت را در ظرف بگذارید که باعث تمیزی مسیر لوله کشی و برعکس بشود و جرم ها و شن و رسوبات تخلیه گردد.
گام پنجم اتصال مجدد
پس از اتمام شستشوی رادیاتور، میتوانید آن را با استفاده از اجرای معکوس دستورالعملهای بالا وصل کنید.
هنگام اتصال مجدد رادیاتور، ولو رادیاتور را به همان تعداد دوری که قبلاً گفته شد بچرخانید.
شیر خروجی بالای رادیاتور را باز کنید تا هوای موجود در لولهها خالی شود.
نکات مهم در استفاده از شوفاژ ها
تنظیم دمای پکیج و رادیاتورها بر روی ۶۰درجه باعث می شود که آب تا این درجه رسوب های خود را آزاد نکند و در این صورت می توانید مطمئن شوید که شوفاژ شما هیچ وقت دچار رسوب و جرم نخواهد شد.
دقت کنید که هیچ زمانی شیرهای رادیاتور را نبندید و تمام رادیاتور ها را باز کنید و زمانی که هوا گرم تر شد از روی درجه پکیج شوفاژ را کم و زیاد نمایید و در زمانی که دیگر احتیاجی به آن ندارید می توانید فقط شیرهای زیر پکیج که رفت و برگشت هستند را ببندید.
هواگیری رادیاتور
در کنار رادیاتور، شیر هواگیری اتوماتیک تعبیه شده است که با باز کردن آن توسط پیچ گوشتی یا آچار مخصوص هوای موجود در مسیر خارج می شود، این شیر نباید زیاد باز شود، همچنین با چرخاندن این پیچ از رادیاتور مقداری آب خارج می شود با قرار دادن یک ظرف در زیر آن از خیس شدن کف پوش جلوگیری کنید.

حالا کار شما تقریبا به پایان میرسد. زمانی که هوا به آرامی از شیر خارج میشود، حتما یک دستمال کلفت یا یک ظرف برای جمع کردن آبهای خروجی در کنار شیر نگه دارید. در غیر این صورت ممکن است آب خروجی ممکن است پایین بریزد و اثاثیه را خیس کند. اینکه چه میزان آب خارج میشود، به فاکتورهای مختلفی وابسته است. بعد از مدتی قطرات آب به همراه هوا خارج میشوند. این یعنی آب موجود در لولهها جای هوا را گرفتهاند. البته همچنان باید صبر کنید. تا زمانی که آب به همراه هوا باشد، شیر باید باز بماند. بعد از اینکه تنها آب از شیرشوفاژ خارج شد، یعنی عملیات هواگیری شوفاژها به پایان رسیده است
بعد از اینکه تمام رادیاتورهای واحد خود را هواگیری کردید، باید به سراغ سیستم گرمایش بروید. اگر ساختمان شما به موتورخانه مجهز است، تنها کافی است شیر ورود آب از موتورخانه را باز کنید. در صورتی که پکیج را خاموش کرده بودید، اکنون میتوانید آن را روشن کرده و روی درجه دلخواه قرار دهید. به یاد داشته باشید که تنظیم درجه باید با توجه به دمای هوا و تعداد رادیاتورهای موجود در فضا تنظیم شود.
در این مقاله سعی کردم نحوه رسوب زدایی و هواگیری را آموزش دهیم اما اگر فکر می کنید ممکن است در انجام آن دچار مشکل شوید، حتما از نیروهای متخصص کمک بگیرید و با نگاه کردن به نحوه انجام کارها توسط نیروی متخصص ، متوجه می شوید که کار دشواری نیست و حتما از عهده آن بر خواهید آمد.