سفر رفتن جزء یکی از هیجان انگیز ترین اتفاقات زندگی هر فرد می باشد،که مردم با سفر کردن خاطرات شیرینی را برای خود و خانواده شان به جا می گذارند.در واقع سفر کردن و ثبت خاطرات چیزی است که برای همه ما در طول زندگی خود اتفاق افتاده اما زمانی که پای یک سفر خارجی به میان می آید حساسیت های زیادی به دنبالش به وجود می آید که مستلزم یکسری مقدمات و برنامه ریزی های قبل از سفر می باشد حال باید چه برنامه ریزی ها و نکاتی را قبل از سفر خارجی خود انجام بدهیم تا دچار مشکل و نگرانی نشویم،نگران نباشید در این مقاله با مجله اینترنتی خرید ناب همراه شوید تا شما را با نکاتی در ارتباط با سفر خارجی آشنا کنیم .
مهلت و اعتبار گذرنامه
هر جای دنیا که بخواهید بروید حتی اگر قرار باشد پایتان را یک قدم آن طرف مرز بگذارید باید گذرنامه (پاسپورت) داشته باشید؛ اما نکته مهمتر اینجاست که گذرنامهتان باید برای ۶ ماه بعد از تاریخ بازگشتتان اعتبار داشته باشد، در غیر این صورت در همان مراحل اول به مشکل برخورد میکنید.
حواستان به ویزا هم باشد
منظورمان این است که وقتی می خواهید درخواست صدور ویزا را برای کشور مقصدتان ارسال کنید، حتما بدانید که نوع سفر شما چیست؟ و چه قدر قرار است در این کشور بمانید. چراکه ویزاهای تفریحی، تحصیلی، کاری، دیپلماتیک و… با قوانین و مدت اعتبارهای مختلفی صادر می شوند.
البته بای بدانید که کشورهایی مثل اندونزی و آذربایجان، در فردوگاه هم برای شما ویزا صادر می کنند. و کشورهایی مثل ترکیه و مالزی هم اجازه ورود بدون ویزا را برای ایرانی ها صادر کرده اند.
بدون بلیط سفر، به شما ویزا نمی دهند
بلیط رسمی سفر به کشور مقصد، یکی از مدارک مهمی است که باید برای دریافت ویزا، به سفارت خانه یا کنسولگری کشور موردنظرتان ارسال کنید. البته ممکن است بگویید اگر بلیط را خریدیم اما ویزای ما صادر نشد، باید چه کار کنیم؟
در این صورت باید حداکثر پنج روز قبل از تاریخ پروازتان، با در دست داشتن رسیدِ ریجکت کنسولگری، به ایرلاین صادرکننده بلیط مراجعه کنید. بعضی ایرلاین ها در چنین وضعیتی صددرصد هزینه پرداختی را به شما برمی گردانند و برخی دیگر هم بعد از کسر مبلغی، هزینه را به شما عودت خواهند داد.
البته پیشنهاد ما این است که برای گرفتن ویزا، از رزرو معتبر بلیط استفاده کنید، چراکه بعضی از کنسولگری ها، رزرو معتبر بلیط را هم به جای بلیط، قبول می کنند.
عوارض خروج از کشور
یکی دیگر از مدارک مهمی که بعضی از مسافران آن را فراموش میکنند، فیش پرداختی عوارض خروج از کشور است. با وجود اینکه شعبه بانک ملی برای پرداخت این هزینه در فرودگاه امام خمینی تهران وجود دارد، پیشنهاد ما به شما این است که چند روز قبل از سفر در یکی از شعبههای بانک ملی مبلغ موردنظر برای پرواز خارجی خود را پرداخت کنید. چون شعبه بانک ملی در فرودگاه امام معمولا آنقدر شلوغ است که حتی امکان دارد پرواز خود را بهخاطر صف طولانی آن از دست بدهید. ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، نیازی به پرداخت این مبلغ ندارند.
حضور در فرودگاه
اگر از اولین پرواز خارجی را تجربه می کنید یادتان باشد که حدود سه ساعت قبل از زمان پرواز در فرودگاه باید حاضر باشید. زیرا شما نیازمند هستید که بار خود را تحویل دهید و کارت پرواز را دریافت کنید. کارت پرواز بسیار مهم است و با این کارت می توانید وارد سالن انتظار شوید و سپس سوار هواپیما شوید. برای پروازهای خارجی معمولا گیت ارائه کارت پرواز حدود یک ساعت قبل از پرواز بسته می شود. پس برای اینکه از پرواز خود جا نمانید توجه داشته باشید که به موقع به فرودگاه مبدا برسید.
چه بپوشم؟ چه ببرم؟
سبک سفر کردن اصلا به این معنی نیست که یکسری وسایل ضروری و به دردبخور را حذف یا فراموش کنیم. در مقاله لوازم ضروری سفر در مجله اینترنتی خرید ناب به این موضوع اشاره کردیم.
چمدان مسافر باید آن قدر سبک باشد که حمل کردنش را سخت نکند و آن قدر کامل که چند روزی نیازهای مسافر را در شهری که خانه او نیست، برآورده کند.
مهم ترین اصل برای این که بدانیم چه چیزهایی ببریم و چه چیزهایی را از چمدان خارج کنیم، این است که نسبت به جایی که می رویم و مدلی که سفر می کنیم و امکاناتی که در مقصد خواهیم داشت، آگاهی داشته باشیم.
لباسی که در سفر می پوشید باید راحت و سبک باشد. کفش مناسب پیاده روی بردارید و عینک آفتابی را هم فراموش نکنید. جوراب و لباس های زیر را جدا از بقیه بگذارید نظم چیدن وسایل را در چمدان رعایت کنید.
حواستان به فصل سفر و آب و هوای مقصد باشد. احتمال شب های سرد را در نظر بگیرید و یک ژاکت با خودتان بردارید. اگر هوای مقصد گرم است یا نزدیک دریا هستید لباس های خنک و نازک بیشتر به دردتان می خورد.
لباس های غیرضروری با خودتان حمل نکنید. چند عددپیراهن یا تی شرت در فصل تابستان و چند پیراهن گرم و ژاکت برای زمستان کافی است.
احتمال خرید کردن در مسافرت را هم در نظر بگیرید.
وزن چمدان هایتان را مدیریت کنید
حتما این نکته را می دانید که یکی از چالش برانیگزترین قوانین فرودگاهی، قانون مربوط به اضافه بار است. سالانه افراد زیادی بدون توجه به این قانون، به فرودگاه مراجعه می کنند و آن جا با مشکلات متنوعی مواجه می شوند.
بنابراین لازم است که قبل از مراجعه به فرودگاه، از وزن چمدان هایتان اطلاع داشته باشید. چراکه این کار به شما کمک می کند تا از جریمه اضافه بار در امان بوده و در هزینه های سفرتان صرفه جویی کنید. البته باید بدانید که اگر قرار است از پرواز ترانزیت استفاده کنید هم باید از میزان بار مجاز پرواز بعدی تان هم باخبر باشید تا بارتان از میزان آن تجاوز نکند.
باید بدانید که میزان بار مجاز در هرکدام از فرودگاه ها و ایرلاین های دنیا با یک دیگر فرق دارد. و بهتر است که قبل از سفر، اطلاعات لازم درباره میزان بار مجاز پروازتان را به دست آورده و باتوجه به آن، برای مدیریت بار سفرتان برنامه ریزی کنید.
سفر با کودک
برای این که سختی های این سفر طولانی برای کودکان قابل تحمل شود، بد نیست نکات زیر را رعایت کنید:
برایشان سرگرمی درست کنید: بردن کتاب، دی وی دی پلیر یا هرچیز دیگری که بتواند آنها را سرگرم نگه دارد مفید است.
حتما آبنبات به همراه داشته باشید: وقت بلند شدن و فرود آمدن به او آبنبات بدهید، اما نه زودتر از وقتی که هواپیما در باند قرار گرفته، چون آن را می خورد و فایده ای ندارد. تنقلات مورد علاقه کودکتان را همراه داشته باشید: اگر غذای هواپیما را دوست نداشته باشد و گرسنه بماند بداخلاق تر می شود.
هم در هواپیما و هم در فرودگاه کنار پنجره بنشینید: کنار پنجره جای هیجان انگیزی است و هر کودکی را دست کم برای مدتی سرگرم نگه می دارد.
همیشه امکان تاخیر را در نظر بگیرید: خوراکی، لباس، اسباب بازی و برای بچه های کوچک تر پوشک به اندازه کافی همراه داشته باشید تا چند ساعت تاخیر برایتان کابوس نشود.
به همراه داشتن حیوان خانگی
در صورتی که بخواهید حیوانات دستآموزتان را در سفر با خود ببرید، باید پیشتر، ایرلاین را در جریان بگذارید و هزینه درنظر گرفته شده را پرداخت کنید. البته باید بدانید که مجاز نیستید حیوانات را داخل هواپیما ببرید بلکه آنها در قسمت بار نگهداری میشوند.
نکات مهم در حین سفر
• اسم و شماره ی تلفن و آدرس خود را نوشته و در جای مخصوص ساک قرار دهید. مدارک خود را در ساک دستی که با خود به داخل هواپیما حمل می نماید، قرار دهید.
• مواظب بارهایی که جهت بارگیری هواپیما می دهید باشید، دقت کنید برچسب بارها به آنها چسبیده و ته برگ برچسب ها نیز به بلیط شما الصاق شده باشد و از حضور در جاهای شلوغ فرودگاه دوری نمایید.
• قفل کردن چمدانها یک اقدام احتیاطی خوب در جهت مقابله با سرقت و یا اشتباه باز شدن چمدانهاست.
• سعی کنید روز قبل از پرواز غذای زیاد نخورید و در داخل هواپیما غذای سبک میل نمایید و به جای کفش نو از کفش راحت استفاده کنید.
• به محض رسیدن به هر کشوری بلافاصله ساعت خود را با ساعت محلی تنظیم نمایید تا بتوانید به موقع به برنامه های مورد نظر برسید.
• وقتی به مقصد رسیدید گذرنامه و ویزای خود را برای ارائه در دسترس داشته باشید و بعد از کنترل گذرنامه به مهر ورود و خروج و نیز تاریخ های مربوطه که در گذرنامه شما ثبت می شود توجه کنید. در صورت وجود اشکال سریعاً موضوع را پیگیری کنید.
• هنگام رفتن به گمرک جزو اولین یا آخرین نفرات صف نباشید.
• در فرودگاه باجه اطلاعات و تابلوهای راهنما پاسخگوی نیاز شماست.
غذایی که دوست دارید، در پرواز میل کنید
علاوه بر این میتوانید غذای مناسب خود را نیز برای پرواز انتخاب کنید. بیشتر ایرلاینهای بینالمللی گزینهای را در نظر گرفتهاند تا مسافران در صورت پایبندی به آیین، رژیم یا شیوهی غذایی خاصی، بتوانند انتخاب مناسب خود را داشته باشند. غذاهای ویژه برای گیاهخواران، خامخوارها و بیماران از گزینههای این ایرلاینهاست. برخی از ایرلاینهای داخلی نیز این امکان را برای مسافران خود لحاظ کردهاند. (البته این امتیاز نیز با اعلام قبلی به ایرلاین دستیافتنی است).
در طول مدت پرواز هواپیما چه کاری هایی انجام دهید؟
برای اولین پرواز خارجی خود یادتان باشد شماره صندلی خود را چک کنید و روی همان بنشینید. در زمان برخواستن هواپیما به گوشی همراه خود نگاه نکنید. هم چنین گوشی تلفن همراهتان را درحالت پرواز قرار دهید. از وسایل هوشمند صندلی ها نیز استفاده نکنید و کمربند خود را ببندید. پس از پرواز هواپیما و قرار گرفتن در مسیر پرواز شما راحت تر می توانید به فعالیت از قبیل فیلم دیدن، گوش دادن به موسیقی، کتاب خواندن بپردازید.
آب بیش از حد ننوشید و پرخوری نیز به هیچ وجه انجام ندهید. به خاطر فشار هوا نیز گوش هایتان احساس می کنید که کیپ شده اند اما نگران نباشید و این مورد نیز رفع می شود. معمولا از لباس های راحتی برای پرواز استفاده کنید.
رسیدن به مقصد
همیشه سعی کنید در روشنایی روز به شهری که نمی شناسید برسید؛ چون پیدا کردن مسیرها در شب سخت تر می شود و نمی توانید خوب خیابان ها را ببینید؛ از طرفی شب ها بیشتر فروشگاه ها تعطیل است و اگر چیزی بخواهید، تهیه کردنش سخت است، یا حتی شاید نتوانید تاکسی هم براحتی پیدا کنید.
سعی کنید شماره یا کد تاکسی را همان موقع که سوار می شوید در جایی یادداشت کنید یا در حافظه تلفن همراهتان ذخیره کنید.
نکته مهم برای هر مسافر خارجی این است که به فرهنگ و قوانین کشوری که در آن مهمان شده احترام بگذارد، به ملیت و شخصیت هایی که برای مردم آن سرزمین مهم هستند توهین نکند و با افراد بومی درگیر نشود.
مواظب وسایل شخصی تان باشید؛ برای پول و مدارک شخصی از کیف های کوچکی استفاده کنید که مطمئن باشید آنها را جا نمی گذارید یا امکان ربودنش نیست.
همه پول هایتان را تمام نکنید و با جیب خالی به فرودگاه نیایید. همیشه مقداری برای هزینه های احتمالی مثل اضافه بار و امثال اینها نگه دارید.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا همه آنچه که باید درباره پروازهای خارجی بدانید را با شما درمیان بگذاریم. فراموش کردن هرکدام از آن ها، ممکن است شما را با چالش های جدی و دشواری مواجه کند. پس توصیه مجله اینترنتی خرید ناب به شما این است که یک بار دیگر، این مقاله را مرور کرده و عناوین هر بخش را روی یک کاغذ یادداشت کنید تا چیزی را از قلم نینداخته و سفرتان را با خاطرات خوش و بدون اتفاقات پیش بینی نشده به پایان برسانید.