باید بدانید در همین لحظه که در حال خواندن این مطلب هستید، جمعیت بزرگی از انگل های ریز و هشت پا روی بخش های مختلف صورت شما در حال زندگی کردن هستند و از پوست و موی شما تغذیه می کنند.
بر اساس گزارشات علمی اخیر، هزاران انگل میکروسکوپی روی صورت انسان ها زندگی، حرکت و تغدیه می کنند اما در بیشتر مواقع هیچ ضرری ندارند و وجودشان تهدیدی برای سلامتی افراد به شمار نمی رود و برخی از آنها موجب ریزش مو می شود که مجله اینترنتی خرید ناب به آن اشاره خواهد کرد.لازم به ذکر است که نباید از تاثیر ورزش بر رشد مو غافل شد.
انگل دمودکس چیست؟
انگل دمودکس یکی از انگلهایی است که میتواند عوارض مختلفی را در پوست و موی صورت و سر ایجاد نماید. این انگل جزو خانوادهی مایتها میباشد و محل اصلی زندگی آن در فولیکولها و غدد چربی پوست است. مبتلایان به این انگل در بسیاری از موارد علائم بالینی شدیدی را مشاهده نمیکنند ولی ممکن است که برخی از افراد علائم آلودگی با این انگل را نشان دهند.
انگل دمودکس علت ریزش موی سر
دمودکس انگل میکروسکوپی عنکبوتی شبیه کرم است که با چشم غیرمسلح دیده نمی شود و در فولیکول مو و زیر پوست زندگی می کند. براساس آخرین تحقیقات انجام شده (به ویژه در دانشگاهای معتبر جهان و آمریکا، از جمله دانشگاه کارولینای شمالی در آمریکا) اکثر بزرگسالان انگل دمودکس را در پوست خود دارند اما تفاوت در تراکم جمعیت این انگل است.
بنا به دلایل متعددی از جمله سیستم ایمنی ضعیف بدن، جمعیت این مایت ها می تواند به طور چشمگیری افزایش یابد. زمانی که تراکم جمعیت آفات پوست بیشتر شود، مشکلات متعدد پوست و مو نیز شروع می شود و با توجه به علائم و شدت مشکلات پوست و مو می توان به تراکم جمعیت مایت ها و میزان حاد بودن آن مشکل پی برد.
از نظر علمی به اثبات رسیده انگل عنکبوتی دمودکس عامل شایعی در خارش صبحگاهی پوست صورت و ریزش موی ابرو و کاهش موی ابروهاست ولی در موارد نادری هم سبب ریزش مو، کم پشت و نازک شدن مو، جوش، آکنه، خارش پوست، چین و چروک پوست، پیری زودرس پوست، خشک و خشن شدن پوست، بروز جوش و تغییر رنگ پوست صورت ، می شود. در مورد دخالت این انگل در بروز روزاسه نیز نظریه هایی وجود دارد. مشخص است که دمودکس در افراد مبتلا به روزاسه بیشتر وجود دارد اما این انگل نقش مبهمی در بروز این بیماری دارد و دقیقا مشخص نیست دمودکسی دلیل بروز روزاسه است یا نه، متاسفانه دمودکس انگل شایعی است و تحقیقات و شواهد علمی و تجربی نشان داده بیشتر افرادی که موهای نازکی دارند یا دچار ریزش مو و مشکلات پوستی مانند آکنه، جوش صورت، خارش پوست و … هستند و در کل پوست و موی چربی دارند، جمعیت بالایی از این مایت را در پوستشان دارند.
البته با استفاده از میکروسکوپ به راحتی و در مدت کوتاهی ظرف چند دقیقه می توان از وجود انگل دمودکس مطمئن شد و آنها را مشاهده کرد. این انگل در بروز برخی بیماری ها دخیل است که در همین مقاله اشاره شد، جوش های مقاوم به درمان با طرح خاص مثل یک طرفه بودن یا گروهی بودن و بدون علائم معمول آکنه مثل کومدون است.
چرخه حیات انگل دمودکس
چرخه حیات این مایت ها ۵ مرحله است. پس از جفت گیری روی پوست سر، زیر پوست سر (فولیکول مو) می روند و پس از ۱۲ ساعت تخمگذاری می کنند. مایت ها در هر مرحله تخمگذاری حدود ۵۰ تا ۶۰ تخم می گذارند که در فولیکول و غدد چربی قرار میگیرند و پس از حدود ۲ هفته به مایت های بالغ تبدیل می شوند. طول عمر این موجودات حدود ۳۰ تا ۹۰ روز است. این مایت ها وارد فولیکول مو می شوند و کنار آن جا می گیرند و از سلول های پوست و مو تغذیه می کنند.
انگل دمودکس مسری است؟
اما طبق شنیده های مجله اینترنتی خرید ناب سوال بیشتر بیماران مبتلا این است که انگل دمودکس از کجا میاید و چگونه می توان آن را از بین برد؟ انگل های دمودکسی مسری هستند و به راحتی از طریق وسایل شخصی مانند حوله، شانه، برس مو، روبالشی یا از طریق تماس پوستی مانند بوسیدن از یک میزبان به میزبان دیگر منتقل می شوند. البته اماکن عمومی و از همه مهم تر سالن های زیبایی و آرایشگاه ها نیز از جمله مهمترین مناطق برای انتقال انگل های دمودکسی هستند.
روشهای تشخیص انگل دمودکس
انگل دمودکس مایت جزو انگلهای میکروسکوپی میباشد و به هیچ عنوان نمیتوان آن را با چشم غیر مسلّح تشخیص داد. بهترین و اصلیترین روش تشخیص این انگل با استفاده از میکروسکوپ میباشد و در آن پزشک متخصص، نمونهی کوچکی از پوست سر و یا مناطق مشکوک را برداشت میکند و با ارسال آن به آزمایشگاههای بالینی احتمال ابتلا به این انگل بررسی میشود. جالب است بدانید که انواع مختلف انگل دمودکس مناطق مختلفی از پوست و مو را درگیر میکنند و مشکلات رایج مربوط به این انگل بیشتر در فولیکولهای مو و غدد چربی پوست و مو دیده میشوند و میتوانند عوارض ذکر شده را ایجاد نمایند.
درمان دمودکس
شستشوی بیش از حد راه مناسبی برای خلاصی از شر انگل دمودکس نیست. برای درمان دمودکس روشهای مختلفی وجود دارد ولی تنها موردی که کاملا تایید شده ، پاک کردن ناحیه از مایت هاست، ابروها و موهایی خود را روزانه شانه کنید (روزی یکبار و نه بیش از حد) و صورت خود را روزی دو بار با پاک کننده غیر صابونی بشویید که از لوازم آرایشی ها می توانید تهیه کنید.
در زمان استحمام ، مو و صورت خود را با شامپو بچه بشویید. البته به جز شامپو بچه، در درمان دمودکس ، روغن درخت چای هم مورد تایید است اما در بازار ایران در حال حاضر در دسترس نیست و همچنین روغن لاوندر یا روغن اسطوخودوس هم مورد تایید است که در بازار ایران در دسترس است. لیزر پی دی ال هم از درمانهای جدیدی است که برای این انگل معرفی شده است اما برای شروع درمان پیشنهاد می شود ، در وهله اول به متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا مطمئن شوید علت ریزش موی شما انگل دمودکس می باشد و سپس روش های مذکور را استفاده کنید و اگر علایم شما رفع نشد ، نهایتا به دنبال لیزر پی دی ال بروید.
چشم انداز
در حالی که تصور زندگی کردن انگل ها در پوست و فولیکول موها می تواند ناخوشایند باشد؛ اما این موارد معمولا بی ضرر بوده و در اغلب افراد علائمی ایجاد نمی کنند. با این حال، تعداد زیاد انگل دمودکس برویس می تواند به بروز علائم و عوارضی ناراحت کننده از جمله دمودکوزیس منجر شود.
در نتیجه، تحت کنترل داشتن تعداد این انگل ها به وسیله انجام اقدامات بهداشت فردی ضروری است. افرادی که علائم پوستی همانند قرمزی، خارش یا پوسته شدن را تجربه می کنند، باید به پزشکی مراجعه کنند که می تواند درمان های موثری را برای آن ها تجویز کند.
سخن آخر
بسیاری از افراد بر این باور هستند اگر شست و شوی زیادی و مرتب انجام دهند از شر این انگل ها خلاص خواهند شد اما این راه، روش مناسبی برای حل این مشکل نیست شست و شوی زیاد خود یکی از عوامل ریزش مو و آسیب رسانی به پوست و حتی افزایش جمعیت انگل های دمودکس می شود. مجله اینترنتی خرید ناب به شما پیشنهاد می کند برای حل مشکلات خود و رهایی از این بیماری با پزشک های مربوطه در ارتباط باشید.