رنگ کردن ساختمان یکی از کم هزینه ترین قسمت های دیزان ساختمان محسوب می شود که تاثیر زیادی بر آرامش روحی افراد می گذارد. اما چه رنگی برای ساختمان مناسب تر است؟ آیا مهم است که از چه رنگی استفاده می کنیم؟ برای رسیدن به جواب سوالتان با مجله اینترنتی خرید ناب همراه شوید.
رنگ ساختمان
بی تردید شما هم با رنگ های روغنی و پلاستیک آشنایی دارید و یا حداقل یک مرتبه اسم این رنگ ها به گوشتان خورده است. ما در ادامه به این رنگ ها و رنگ های دیگر که کاربردی هستند اشاره خواهیم کرد.
رنگ روغنی
رنگ روغنی یکی از رنگهایی است که طرفداران زیادی دارد. رنگهای روغنی به سه دسته براق، نیمه مات و مات تقسیم میگردند. رنگهای روغنی براق پوشش و ماندگاری بسیار خوبی داشته و معمولا برای فضاهایی همچون دیوارهای منزل، وسائل آهنی مانند نرده و یا قاب پنجره استفاده میشوند. رنگهای روغنی بوی بسیار تندی داشته و دیرتر خشک میشوند. اما تمیز کردن آنها بسیار راحت است.
رنگ روغنی نیمه مات، انعکاس نور بسیار کمی دارد. در مقایسه میان رنگ روغنی نیمه مات و مات، رنگ روغنی مات به هیچ عنوان انعکاس نور نداشته و میتوان از آن، برای پوشش دهی عیوب و البته گچکاری دیوار استفاده کرد.
امروزه ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان نقش بسیار مهمی داشته و نقاشان دیگر از یک رنگ به تنهایی استفاده نمیکنند. به طور مثال اگر از رنگ روغنی برای نقاشی منزل استفاده میکنید، بهترین ترکیب رنگ در نقاشی ساختمان عبارت است از رنگ روغنی مات و نیمه مات برای اتاق خواب، رنگ روغنی براق برای سطوح فلزی، چهارچوب خانه و رنگ پلاستیک برای سقف. اما این نوع رنگ ساختمان چه مزایایی دارد:
- قیمت مناسب
- جذابیت و براقبودن
- قابل اجرا به آسانی
- کیفیت بسیار خوب
- مناسب دیوارهای داخلی
رنگ پلاستیک
یکی از پر هوادار ترین رنگ های ساختمانی، رنگ پلاستیک است که با کیفیت های مختلفی در بازار وجود دارد. رنگ زدن با این جنس به نسبت دیگر رنگ های ساختمانی آسان تر است اما باید نکاتی را نیز قبل از آغاز کار و درست کردن رنگ آنالیز کنید. مانند غلظت رنگ. زیرا اگر خیلی غلیظ باشد رنگ به راحتی بر روی دیوار پخش نمی گردد و پس از خشک شدن رنگ ممکن است که جای قلم مو و یا غلطک بر روی دیوار جای بگذارد و اگر خیلی رقیق باشد، مجبور می شوید چندین بار برای رنگ زدن دیوار اقدام کنید که هم از لحاظ میزان انرژی که صرف می کنید و هم به لحاظ هزینه ای، برای تان مقرون به صرفه نخواهد بود.
از این نوع رنگ معمولا برای رنگ زدن سقف استفاده می نمایند و می گردد از آن به عنوان پوشاندن نقص در سطحی، استفاده کرد. همچنین رنگ های پلاستیک قابل شستشو نیستند و چون معمولا رنگی که برای دیوار ها استفاده می گردد، بهتر است که قابل شستشو باشد، ممکن است برای انتخاب آن کمی تعلل کنید. در ادامه قیمت رنگ پلاستیک را برای شما آورده ایم.
مزایای انواع رنگ های ساختمانی پلاستیک
- احتیاجی به حلال های نفتی ندارد.
- سرعت کار در رنگ آمیزی این کار بالاتر است.
- رنگ های پلاستیک درجه یک قابل شستشو هستند.
- به سرعت خشک می شوند.
- به دلیل نداشتن حلال های نفتی بوی زننده ای ندارند.
- رنگ های پلاستیک مات است و ایراد دیوار و سقف و سطحی که بر روی آن رنگ می گردد را می پوشاند.
- معایب انواع رنگ های ساختمانی پلاستیک
- برای سطوح فلزی و آهنی مانند نرده و درو پنجره مناسب نیست.
- به سرعت کثیف می شوند و قابلیت شستشو زیاد را ندارند و آسیب می بینند.
- آب را به سرعت به خود جذب می نماید.
رنگ اکریلیک با پایه آب
اکریلیک با پایه آب، نوعی دیگر از رنگهای ساختمانی محسوب می شود. این رنگ به دلیل مقاومت در برابر شستشو و پوششدهی مناسب سطوح، برای بخشهای داخلی ساختمان بسیار مناسب است. همچنین، رنگ اکریلیک با پایه آب، نیازی به تینر به عنوان حلال ندارد و همین موضوع یکی از مزیتهای این نوع از رنگها میباشد.
رنگ اکریلیک برای افرادی که میخواهند برای سطوحی که چوبی، گچی و سیمانی هستند بسیار مناسب است.
مزایای رنگ اکریلیک:
- تنوع خوب به صورت مات، نیمهبراق و براق
- مناسب برای اتاق و هال
- قابلیت شستشو
- قابلیت اجرا در محیطهای مختلف
- حلشدن در آب
رنگ نانو
رنگ های نانو با کمک گرفتن از یک نوع فناوری به همین نام، از ویژگی های خاصی برخوردار هستند. بارزترین ویژگی رنگ نانو، مقاومت بالای آن در برابر آتش و حرارت است. به همین دلیل گاهی آن ها را با نام رنگ ضدحریق نیز می شناسند.
بعضی دیگر از ویژگی های این پوشش های صنعتی، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر آب، ضدخش بودن، ضدباکتری بودن و ویژگی های دیگر است.
از این رنگ ها می توان در همه محیط ها استفاده کرد، اما کاربرد رایج آن ها در مکان هایی است که در معرض رفت وآمد شدید یا خطر احتراق قرار دارند.
رنگ اپوکسی
دوستان و همراهان مجله اینترنتی خرید ناب ، شاید شما هم نام رنگ اپوکسی برایتان آشنا نباشد. پس حتما این قسمت از مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
یکی دیگر از رنگ های ساختمانی که خود انواع مختلفی دارد، رنگ اپوکسی است. ممکن این سوال که رنگ اپوکسی چیست برای شما نیز مطرح باشد. این ماده که یک پوشش بسیار مقاوم و غیرقابل نفوذ به شمار می آید، بیشتر برای پوشاندن کف و سقف بناهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
رنگ های اپوکسی از ترکیب رزین اپوکسی با سخت کننده به دست می آیند و با توجه به ضخامت متفاوت آن ها، ویژگی های منحصر به فردی نیز دارند. اجرای اپوکسی روی سطوح مختلف بتنی، سرامیکی، موزاییکی، سیمانی و نمونه های مشابه امکان پذیر است.
مزایای رنگ اپوکسی :
- این نوع رنگ ها به عنوان یک کفپوش مقاوم، ضدآب و ضدضربه استفاده می شوند.
- از رنگ های اپوکسی می توان روی سطوح مختلف استفاده کرد.
- انواع مختلفی دارند که هر یک ویژگی منحصر به خود را خواهند داشت.
- ماندگاری بسیار زیادی دارند.
- در برابر آتش مقاوم هستند.
- قابل شستشو هستند.
معایب رنگ اپوکسی :
- روی سطوح چوبی و فلزی اجرا نمی شوند.
- کاربرد اصلی آن ها تنها برای کف ساختمان های مختلف است.
- اجرای آن ها نیازمند تخصص ویژه است.
- در برابر نور خورشید حساس هستند.
رنگ بلکا
رنگ بلکا که جزو رنگ های طرح دار است، یک نوع پوشش سلولزی به شمار می آید که ظاهری برجسته و شبیه به کاغذ دیواری دارد. قیمت رنگ بلکا در مقایسه با کاغذ دیواری بسیار کمتر است و عیوب موجود در دیوار را به خوبی پوشش می دهد.
از این رنگ تنها برای رنگ آمیزی دیوارها و سقف داخلی ساختمان استفاده می کنند و اجرای آن در محیط های خارجی توصیه نمی شود. مزایا و معایب رنگ های ساختمانی بلکا عبارت هستند از:
مزایا رنگ بلکا :
- روی انواع سطوح چوبی، سیمانی، گچی و غیره اجرا می شود.
- به عنوان عایق صوتی عمل می کند.
- برای محیط زیست هیچ خطری ندارد.
- عایق حرارتی به حساب می آید.
- اجرای آن نیازمند زیرسازی سطح مورد نظر نیست.
معایب رنگ بلکا :
- برای تعویض آن باید کل رنگ را از دیوار پاک کرد.
- از آن در محیط های خارجی ساختمان و محیط های مرطوب استفاده نمی کنند.
چه مقدار رنگ برای نقاشی خانه تهیه کنیم؟
پس از اینکه مشخص کردید از چه ترکیب رنگی در نقاشی ساختمان خود استفاده خواهید کرد، پرسش بعدی، تعیین میزان رنگ مصرفی است.
برای اینکه میزان رنگ مورد استفاده در نقاشی ساختمان را بدانید باید ابتدا با حجم و وزن رنگها آشنا شوید. رنگهای ساختمانی در حجم و وزنهای مختلف در بازار هستند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
- ربعی: هر ربعی معادل ۲۵۰ گرم
- نیمی: هر نیمی معادل نیم کیلو یا ۵۰۰ گرم
- کوارت: هر کوارت معادل ۱ کیلوگرم
- گالن: هر گالن معادل ۳٫۷ کیلوگرم
- دبه: هر دبه معادل ۱۲ کیلوگرم
- حلب: هر حلب معادل ۲۱ کیلوگرم
برای اینکه بدانید چه مقدار رنگ برای نقاشی خانه نیاز دارید، بهتر است مساحت دیوارها را جداگانه محاسبه کرده و سپس با یکدیگر جمع کنید. کافی است عرض هر دیوار را در ارتفاع آن ضرب کرده تا مساحت یک دیوار را حساب کنید. پس از محاسبه مساحت هر دیوار، با جمع کردن مساحتها، مساحت کل اتاق به دست میآید.
سخن آخر
همانطور که تا اینجا دیدیم انتخاب رنگ ساختمان اهمیت بسیار زیادی دارد. پس نمیتوانیم نگاه سطحی به آن داشته باشیم یا فقط با انتخاب چند رنگ تکراری از بین رنگهای پلاستیک یا روغن منتظر خلق معجزه در دکوراسیون خانه و محل کار بمانیم.
برای انتخاب بهترین رنگ ساختمانی نکات مهمی وجود دارد که در مجله اینترنتی خرید ناب به آنها پرداختیم.